Waar staan wij voor:
Een grondige opleiding, waarmee je veilig de weg op kunt nadat je geslaagd bent.
Een fijne lesauto, van alle gemakken voorzien, en een prettige sfeer tijdens de les.

Rijles en Achondroplasie

Je rijbewijs halen met Achondroplasie


Parallelpedalen
Voor kleine mensen hebben wij de mogelijkheid om in onze automaat de pedalen te verlengen met parallelpedalen. De rijopleiding zal verder gelijk zijn aan die van ieder ander.


Gezondheidsverklaring (GV.)
Het CBR vraagt iedere examenkandidaat een zogenaamde ‘Gezondheidsverklaring’ in te vullen. Deze verklaring bestaat uit een aantal vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid en wordt gebruikt om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen. Op deze gezondheidsverklaring moet worden aangegeven dat je Achondroplasie hebt. Na het indienen van je gezondheidsverklaring zal je van het CBR een uitnodiging krijgen voor een rijtest. Deze rijtest is gratis. Indien mogelijk zullen we de rijtest inplannen tijdens je rijlessen zodat je hier geen extra kosten aan hebt. Tijdens de medische rijtest bekijkt een DPR (Deskundige Praktische Rijgeschiktheid) van het CBR of je verantwoord aan het verkeer kunt deelnemen en welke aanpassingen en/of trainingen daar eventueel voor nodig zijn. Op je rijbewijs zal dan met codes worden vermeld met welke aanpassingen je mag autorijden.


Aangepast rijexamen
Je praktijkexamen zal worden gedaan in de auto met automatische transmissie met parallelpedalen, waarin je ook je praktijklessen hebt gevolgd. Bij het Praktijkexamen krijg je een examinator van de Afdeling Aangepaste rijexamens, die speciaal hiervoor opgeleid is.


Kosten
Voor de rijlessen met parallelpedalen worden meerkosten berekend. Zie ‘Tarieven’.


Rij met plezier, ontspannen en veilig!